Nieuws

Een Inspirerende Bijeenkomst met Oekraïense Kunstenaressen

14 oktober was ik, op uitnodiging van Jan Molenaar, uitgenodigd om deel te nemen aan een speciale bijeenkomst in Galerie Art Brut KIK in Ootmarsum, waar ook mijn werk momenteel hangt. Onze host, Jan Wegdam, verwelkomde ons hartelijk in de galerie. Het was een eer om twee inspirerende kunstenaressen te ontmoeten: Vittoria Kartashova en Oksana Fursa, de President van de Salvador Dali Art Academy of Contemporary Art in Kiev.

Vittoria’s kunst, die ook in de galerie hangt, maakte diepe indruk op me. Haar stijl en expressie zijn werkelijk adembenemend. Ook had ik een bijzondere connectie met Oksana Fursa, die vol passie vertelde over haar recente werk. Zij maakt speciaal kunst voor soldaten aan het front in Oekraïne, waarbij ze gebruikmaakt van paarse tinten die bijdragen aan hun heling. Het is bewonderenswaardig hoe kunst zo’n krachtige rol kan spelen in herstel en troost.

Na de bijeenkomst werden we verrast met een privé rondleiding in het museum van Ton Schulten, een kunstenaar die ik altijd heb bewonderd. Zijn levensverhaal bleek nog indrukwekkender dan ik ooit had gedacht. Het was een bijzondere ervaring om door zijn museum te lopen en een droom van mij om ooit zelf in dat prachtige museum te mogen exposeren.

Deze dag bracht me niet alleen nieuwe inspiratie, maar bevestigde ook opnieuw de kracht van kunst als verbindende en helende factor. Het was een dag om nooit te vergeten.

Vond je dit leuk? Deel het!

0 comments on “Een Inspirerende Bijeenkomst met Oekraïense Kunstenaressen

Comments are closed.